lørdag 26. august 2017

O-løp i Montenegro

I forbindelse med "orienteering achivment of the year 2016" vant jeg påmelding og overnatting ved Durmitor o-challenge for to. Jeg fikk med meg mamma og etter en natt i Dubrovnik har vi nå løpt 3 av 4 løp. Durmitor nationalpark ligger nord i Montenegro like ved Zabljak, som er den byen i Montenegro som ligger høyest over havet. Byen ligger på 1500 m.o.h. og løpene har gått rundt 1600.


Første og andre dagen løp vi mellomdistanse. Den første dagen har nok vært det mest krevende, både fysisk og teknisk. Skogen minner veldig mye om skandinavia, med litt mindre undervegitasjon. Noen steder er det lav blåbærlyng, i hogstfelt/ åpne områder er det bringebær og andre steder er det kun litt kvist. Terrenget første dagen var gropterreng med store høydeforskjeller, mens andre dagen var det litt mindre kupering. I dag løp jeg langdistanse, men på 1:10 000 kart :)


Været har vært fantastisk. På torsdagen var det litt kjølig på morgenen og ikke varmere enn 20 grader, men varmen har gradvis steget og i dag var den opp på 30 på det varmeste. Heldigvis har løpene startet kl 10, så har overlevd å løpe.


Litt sightseeing har det også blitt. Vi har kjørt opp i fjellene, men kom oss ikke på fjelltur for vi kunne ikke betale parkering. Litt dumt, men hadde ikke på oss så mye tøy (blåste litt på 1900 meter) og var litt slitne etter løpet. Vi har sett broen Tara og noen morsomme hogde stein som sansynnligvis var en gravplass.



I morgen venter sprint i Zabljak får vi skal til Dubrovnik igjen. Denne gangen skal vi gjennom Bosnia, vi kjørte nemlig kysten av Montenegro til Zabljak. I Dubrovnik skal vi være to netter før vi drar hjem på tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar